DEL
service til børn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er kemi i alt hvad vi er omgivet af i hverdagen. Der findes både kemi i vores rengøringsprodukter, i vores tøj, vores personlige plejeprodukter og i børnenes legetøj. Kemien findes over alt, men det er ikke al kemi der er skadelig. Til gengæld er det vigtigt at tjekke at de produkter du bruger til daglig ikke indeholder problematisk kemi, som i sidste ende kan have skadelige konsekvenser for din krop og dit helbred.

Mange af de ting du anvender til dagligt, indeholder problematisk kemi, helt uden at du er klar over det. For eksempel indeholder bagepapir, popcorn til mikroovnen og pizzabakker skadelige kemikalier. Ligeledes findes der hormonforstyrrende stoffer i meget mad på dåse, som for eksempel tun, makrel, ananas og flåede tomater. Når du skal købe frugt og grønt, skal du være opmærksom på pesticider, som i høj grad findes i frugt og grønt fra udlandet, og som slet ikke er til stede i økologiske frugter og grønsager.

Vær særligt opmærksom, når produkterne er til børn

I legetøj og andre ting til børn er der desværre i nogle tilfælde tilføjet uønskede kemikalier, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Hvis dit barn bliver udsat for disse kemikalier, kan det være skadeligt for barnets helbred. Særligt legetøj til børn indeholder skadelige kemikalier, og derfor bør du tjekke legetøjet, før dit barn tager det i brug. Du kan tjekke legetøjsprodukterne med næsen, for hvis legetøjet lugter kemisk når det pakkes ud, bør det dampe af inden barnet tager det i brug. Ligeledes bør du købe legetøj som passer til barnets alder, da legetøj til børn under 3 år skal leve op til strengere krav end legetøj til ældre børn. Du bør altid vaske nyt tøj, sengetøj og blødt legetøj til børn, da nogle skadelige kemikalier kan vaskes af. Du kan købe legetøj uden skidt kemi her.

Når du skal købe bestik og service til dit barn, er det ligeledes vigtigt at være opmærksom på, hvad disse produkter indeholder. Produkterne kommer i tæt kontakt med dit barn, og derfor bør de ikke indeholde skadelig kemi. Undersøg hvad servicen er lavet af, så du har mulighed for at tjekke, om der er skadelig kemi i. Vælg produkter i garanteret PVC, som er fri for phtalat og andet skadeligt, så dit barn kan spise af sit service uden at blive udsat for farlig kemi.