DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Musik fylder en stor del af vores liv. Man hører musik til fester, når man er på farten og hvis man har brug for at slappe af. De fleste unge mennesker har på et tidspunkt i deres liv haft en lille drøm om at være musiker og lave deres eget musik.

Hvis man vil lave sin egen musik, kan det være meget uhyggeligt dyrt at leje et studie. Derfor kan man med fordel selv begynde derhjemme med en lille mængde udstyr og langsom lære, hvordan man laver sin egen musik igennem tilgængelige programmer.

Find de rigtige programmer

Det første step man skal kaste sig ud i, er at finde programmer, hvor man kan skabe sin egen musik. De fleste har som yngre prøvet at lege med apps som er på telefonerne, men det bliver aldrig rigtig godt, da det er meget simple programmer.

Der findes mange programmer som på nettet, som man kan bruge til at lære at lave sin egen musik. Et af de mest kendte må være VirtualDJ, hvor man har mulighed for at sidde at lege med lyde og prøve at skabe sin egen musik. Det er naturligvis et simpelt program i forhold til hvad professionelle benytter, men det er en god start.

Lyden er essentiel

Når man kaster sig ud i at lave musik, er det yderst essentielt at man har mulighed for at høre musik på gode højtalere. Det nytter ikke at man sidder og lytter til musikken fra sin computere, når man prøver at lave musik, da det giver en minimal oplevelse af musikken i forhold til hvis man har gode højtalere.

Ved at benytte studiomonitors har man mulighed for, at høre hvordan musikken vil lyde på gode kvalitetshøjtalere samt man kan høre hvordan bassen og andre lyd vil blive afspillet på rigtige højtalere. Hvis man har gode kvaliteter, kan man misse meget af oplevelsen af sin egen og den generelle musik man hører, hvilket er grunden til at alle professionelle musikere har netop de nævnte højtalere.

Sådan kommer du videre

Hvis man går i krig med at lave sin egen musik, som i starten højst sandsynligvis vil være begrænset til lyde uden sang, og man ønsker at få andres meninger der flere ting man kan gøre. Den klassiske og mest almindelige vil være, at afspille hvad man har lavet for sine venner og familie for at høre deres meninger.

Deres meninger og holdninger er naturligvis altid gode at tage med i sine overvejelser, men deres viden er begrænset, i forhold til hvad de professionelle ved om musikken. Derfor kan man benytte muligheden for at sende hvad man har lavet til professionelle og høre deres mening om musikken, hvis man mener at man har fået skabt noget som andre vil lytte til.