DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ingen tvivl om at madplaner er en god idé. Der gælder både for din generelle sundhed og din pengepung – for hvis du har skrevet ned, undgår du at skulle finde ud af det på samme tidspunkt du står i supermarkedet.  På den måde undgår du værste impuls køb og holder dig til budgettet.

Et lille tip, en madplan behøves ikke nødvendigvis ikke og blive printet ud, men kan laves på telefonen eller iPaden, og deles med hele familien. Så slipper du også for at have printerpatroner til printeren. Selvom mange nok ville foretrække en udprintet version, så kan det altså nemt og enkelt holdes digitalt.

Minimere indkøbene

Det en god idé at lave en madplan til minimum én uge ad gangen. På den måde er det nemlig let at beslutte jer for, hvad I skal have, og samtidig undgå madspild. Vælg en dag, der egner sig til at handle ind, og gør det så det eventuelt passer med dag hvor tilbuddene gælder fra.

Husk grøntsagerne

Kød er dyrt, og derfor er det en god idé, hvis du vælger en madplan, hvor størestedelen består af grøntsager. Ligeledes er det også godt for vores samfund at spare på kødet, da det har . Dette gør sig både gældende, hvis du vil spare penge, men i særdeleshed også hvis du vil skåne miljøet for noget af den belastning, der forårsages af at opdrætte kvæg.

Når du vælger at lave måltider med kød, er det en god idé, hvis du køber stort ind ad gangen eller tjekker løbende efter gode tilbud. På den måde er der mange penge at spare. Især hvis du investerer i en kummefryser, så du har mulighed for at fryse kødet ned. En kummefryser er desuden langt bedre til at opbevare madvarer end en fryser, der er i forlængelse af dit køleskab.