DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du truffet en beslutning om, at du skal til at leve dit liv på en sundere måde, end du gør lige nu? Så er føden du indtager et godt sted at starte. Det er nemlig ikke kun motion, der er altbetydende, selvom det selvfølgelig også spiller en væsentlig del. Hvis du løber hver dag, men stadig kun spiser mad, der er dårlig for din krop, er det ikke sikkert, at du kommer nogle vegne. Spiser du derimod mad, der er god for din krop, kan det være med til at hjælpe din krops sundhed på vej.

Lav en madplan, og prøv at meal-preppe

En af de ting der er sværest ved at opretholde en god madvane, er at det er sundest, hvis du selv laver maden. Har du travlt i hverdagen, kan det godt være svært at finde overskuddet til at lave mad, når du kommer hjem. Derfor bør du prøve at meal-preppe, når det er muligt. Det vil sige, at du laver mad til flere dage. Er dit problem derimod, at du er umotiveret pga. dit køkken, kan du kigge på bl.a. AUBO Køkken & Bads hjemmeside aubo.dk for inspiration til et nyt køkken.

Hvad skal du egentlig spise?

Noget af det du skal tænke på, når du skal finde det rigtige at spise, er at du skal indtage mad, der giver din krop energi, og mætter godt, så du ikke har behov for at spise mere, end hvad godt er. Noget af det du kan spise for at opretholde et godt energiniveau i løbet af dagen, er komplekse kulhydrater. Det gode energiniveau sørger for, at du har overskud til at være aktiv. Proteiner er med til at gøre dig mere mæt. Det er vigtigt, da du er mere tilbøjelig til at spise for meget, hvis du ikke bliver ordentlig mæt, af den mad du spiser.