DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes junkfood og så findes der superfood, og som du nok kan regne ud ud fra ordene i sig selv, så er det ene væsentlig sundere end det andet. De fleste kender nok til begrebet junkfood, som er en populær fællesbetegnelse for mad der hverken giver den den helt store længerevarende mæthedsfornemmelse, og som heller ikke indeholder nævneværdige næringsstoffer – altså kort sagt junk (skrammel/affald).

Superfood er så den diametrale modsætning, madvarer der indeholder væsentlig mere næring, flere mineraler, flere vitaminer end andre madvarer. Typisk indeholder det også meget lave mængder af mættet fedt og lignende. Vi ved alle at fisk er sundt, men det er langt fra det eneste.

Mecindo.dk der forhandler en lang række produkter indenfor helsekost, kosttilskud og lignenden bliver begrebet beskrevet således:

Superfood er navnet på naturens egne vitaminpiller. Det drejer sig om frugter, bær, nødder, alger og andre gode råvarer, der fra naturens side er blevet begavet med et særligt højt indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter eller andre næringsstoffer, som er gode for din krop og dit velvære. Superfoods er blevet yderst populære, fordi de er nemme at indtage – også når man har en travl hverdag og er meget på farten.

 

Eksempler på superfood

Der findes en lang række forskellige kriterier for hvornår noget kan kaldes for superfood, og det er også meget forskelligt, alt efter hvor i verden man befinder sig, hvad der kaldes for superfood. Eksempelvis findes der rigtig meget, der bliver til superfood, når det bliver bearbejdet en smule, som eksempelvis bipollen, havtorn, hvedegræs, spirulina og meget andet, som købes online eller i helsekostbutikker.

Der er dog også meget, der helt af sig selv går ind betegnelsen fordi de indeholder mange af de føromtalte næringsstoffer eller vitaminer, et par eksempler på disse er: tomater, brombær, blåbær, brune ris, quinoa, broccoli, blomkål og mandler.

Det er alt sammen noget, der er godt for dig, og som du kan forkæle dig selv med, med uhyre god samvittighed.